One Direction 

2010- -ben Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles és Louis Tomlinson külön indultak a The X Factor hetedik szériájába de nem jutottak be Fiúk kategóriába..Nicole Scherzinger javaslatára egy együttest alkottak belőlük, így folytathatták a versenyt, amelyben végül a harmadik heyezést érték el. 

A zenekar neve Harry Styles fejéből pattant ki. Harry azt mondta, hogy itt van öt idegen srác, akik lehet, hogy soha nem lettek volna jóban, ha nincs az X-faktor, így már csak egy irány-ba haladhatnak tovább.

 Az X Factort követően a csapat lemezszerződési lehetőséget kapott a Syco Music kiadótól.Első kislemezük, a What Makes You Beautiful 2011. szeptember 11-én jelent meg, amely  a megjelenés után 15 perccel már vezette az iTunes brit listáját, ráadásul 2011-ben ezt a dalt töltötték le a legtöbben a megjelenés hetében: 153 995 letöltéssel tartja a rekordot!

Majd megjelent az első nagylemezük amely az Up All Night címet viseli. Ezek után még három stúdióalbumot adtak ki - Take Me Home, MIdnight Memories és a tavaly megjelenő Four- melyekkel a világ legsikeresebb fiú bandájává váltak. Négy világ körüli turnén is voltak, a negyedik jelenleg is tart, On The Road Again névvel.

2015. márc. 25.én azonban Zayn Malik a banda ötödik tagja bejelentett a bandából való kilépését:„Bocsánatot szeretnék kérni a rajongóktól, de úgy gondolom, mindenkinek azt kell csinálnia, amit a legjobbnak érez. Én most úgy szeretnék élni, mint egy átlagos 22 éves, akinek van ideje pihenni és van magánélete”-mondta. A csapat biztosan állítja, hogy továbbra is jó barátok lesznek, valamint, hogy semmi konfliktus nem volt/van közöttük. Most viszont az énekes már nem beszél egykori "testvéreivel" és a hamis indoka miatt, hogy miért akar kiszállni a bandából, egyre több rajongót veszít el. Zaynnek pár nap után már megjelent az első szóló dala, amit Naughty Boy-jal vett fel. A dal a következő címet kapta: I Won't Mind. Itt lehet meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=F1BY1y8fn88&spfreload=10 .

A fiúk azonban nem estek kétségbe folytatják a turnét Zayn nélkül is és gőzerővel készítik az ötödik lemezüket